speltips_skribent

Speltips 13/8 Europatipset: Stor analys av Europatipset

Tipsförslag till Europatipset vecka 32! Vi går genom alla 13 matcher på kupongen – match för match, och lämnar givetvis spelförslag.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Streama fotboll | Oddsbonusar | Skadekollen

Äntligen är fotbollen igång i de större fotbollsländerna, först ut är Premier League, Championship och Ligue 1. Vi börjar kupongen med Supercup mötena mellan Barcelona-Real Madrid och Juventus-Lazio, sen är det premiärmatcherna mellan Newcastle-Tottenham och Manchester United-West Ham, sex matcher från Sverige, möten mellan Norwich.Sunderland och avslutas med två matcher från Ligue 1.
För lagen som inleder säsongen nu så är statistiken för aktuell form från träningsmatcherna och det kan vara lite missvisande i början av säsongen. Så man får titta lite på vilka motståndarna har varit och om det har varit på en neutral plan eller inte.

I Sverige så börjar vi närma oss slutet och tabellen börjar sitta där vilka lag som slåss i toppen och i botten, varje poäng är extremt viktiga just nu. Även för vissa lag kan säsongen vara över snart. Motivationen kan börja påverka matcherna.

Spikarna denna omgång ser ut att vara Manchester United, AIK, Brommapojkarna, Dalkurd och Norwich. Skrällarna denna omgång kan vara Lazio, Newcastle, Dijon och Strasbourg.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Denna gång så är det ett 128 raders med sju halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Europatipset vecka 32!

1. Barcelona – Real Madrid 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Barcelona har sex raka utan förlust. Real har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Barcelona har fem raka vinster och 27 raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Real har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Barcelona fyra vinster och Real Madrid har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Barcelona har frågetecken för backen Vermaelen och mittfältarna Gomes och Rafinha borta. Real har mittfältaren Modric avstängd och har backen Vallejo borta.

Första mötet mellan lagen, där Barcelona ska vara favoriter på hemmaplan. Ett Barcelona som sålt Neymar och jagar en ersättare, men än så länge så gör Deulofeu succé. Real har redan vunnit en titel denna säsong då Man United besegrades i Europeiska Supercupen. Lagen möttes i en träningsmatch nyligen, då vann Barcelona med 3-2. Här på hemmaplan håller jag Barcelona som klara vinnare och spikar ettan till fina 43%.

2. Juventus – Lazio 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Juventus har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Lazio har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Juventus har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Lazio har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Juventus har sju raka vinster och fjorton raka utan förlust.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Juventus har frågetecken för mittfältarna Cuadrado och Pjaca. Lazio har viktiga mittfältaren Anderson, målvakten Marchetti och backarna Wallace och Radu borta och har frågetecken för backen Hoedt.

Matchen spelas på neutral plan i Rom, Olimpico. Juventus har dominerat i Italien på senare år och brukar ha det lätt mot just Lazio. Nu är det första matchen och Lazio behöver inte resa alls och kan med lite flyt få denna match till förlängning och formen är bra också. 1 x blir som en helgardering här.

3. Newcastle – Tottenham 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Tottenham har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Tottenham har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering förra säsongen: Newcastle 1, 29 7 10, 85-40 94 poäng (Championship). Tottenham 2, 26 8 4, 86-26 86 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Newcastle har backen Yedlin borta och har frågetecken för anfallarna Gayle och Riviere. Tottenham har mittfältaren Lamela, anfallaren Son och backen Tripper borta och har frågetecken för backen Rose och mittfältaren Wanyama.

Newcastle fortsätter göra mål i sina matcher och ser stabila ut inför premiären. Tottenham har också gjort en hel del mål under försäsongen och vinsten mot Juventus med 2-0 senast var ett starkt besked. Det brukar ofta bli målkalas mellan dessa lag och samtidigt så spelare de sällan oavgjort mot varandra. Att vi får 17% på Newcastle är en gåta, visst att Tottenham ska vara favoriter men räkna med ett kokande St James Park och senast Tottenham var på besök så blev det 1-5 i baken.

4. Manchester United – West Ham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. West Ham har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man United har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: West Ham har fem raka utan vinst.

Liga placering förra säsongen: Man United 6, 18 15 5, 54-29 69 poäng. West Ham 11, 12 9 17, 47-64 45 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man United tre vinster och West Ham har en vinst. Man United har tolv raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Man United har viktiga backen Rojo, backen Shaw och mittfältaren Young borta. West Ham har de viktiga mittfältarna Kouyate, Feghouli, Lanzini och Antonio, anfallarna Sakho och Carroll borta

Båda lagen siktar högre denna säsong, Man United ska vinna ligan medan West Ham siktar på en Europaplats. Man United är svårslagna och speciellt på hemmaplan. West Ham lider fortfarande av skadeproblem inom truppen, men nya anfallaren Chicarito kan vara ett fynd och möter sitt gamla lag direkt. West Ham försäsong har inte varit bra och det gör att Man United antagligen joggar hem en vinst här. Bästa spiken på kupongen.

5. AIK – AFC Eskilstuna 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: AIK har två vinster och tre förluster på de sex senaste. AFC har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: AIK har tre vinster och en förlust på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: AFC har fem raka förluster.

Liga placering: AIK 2, 9 4 5, 20-13 31 poäng. AFC 16, 1 4 13, 14-35 7 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, en vinst för AIK och tre vinster för AFC.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Båda lagen har skadefria trupper.

Ett AIK som man inte blir klok av, ligger förvisso fortfarande tvåa men är nu hela tolv poäng bakom Malmö och nu gäller det att behålla sin andraplats. Är svårslagna hemma och gör väl inte samma misstag som mot Kalmar FF. AFC kommer att åka ur, en vinst på sexton matcher är uselt och laget har inte flytet med sig heller i matcherna. Laget har nu värvat in nya spelare och frågan är om det hjälper laget att nå en kvalplats i alla fall. Ettan spikas, men till 91% är löjligt och värdet finns på krysset till 7%.

6. Hammarby – Östersund 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hammarby har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Östersund har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hammarby har två vinster och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Östersund har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Hammarby 10, 6 6 6, 25-23 24 poäng. Östersund 7, 7 7 4, 25-22 28 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Östersund fem vinster och en oavgjord.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Hammarby har anfallaren Dibba  och backen Paulsen avstängda. Östersund har målvakten Andreasson borta.

Hammarby har värvat in en hel del spelare och siktar på topp 3. Men formen och resultaten är för ojämnt för att laget ska utmana på allvar. Är alltid svårslagna på hemmaplan. Östersund kommer att ha fokus på Europa League och det har märkts på slutet då laget har tappat några placeringar i ligan. Men i grunden är laget bättre än Hammarby för tillfället och kan överraska här. Den som har råd helgarderar.

7. Jönköping Södra – Örebro x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Jönköping har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Örebro har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Jönköping har en vinst och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Örebro har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Jönköping 12, 4 6 8, 17-30 18 poäng. Örebro 11, 6 6 6, 24-29 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Jönköping en vinst och Örebro har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Jönköping har mittfältaren Gojani avstängd och har målvakten Marmolejo borta. Örebro har backarna Lorentszon, Almebäck och mittfältaren Ayaz borta.

Två lag som haft svårt att vinna på slutet och Jönköping åkte på en riktig käftsmäll mot Halmstad senast, laget har näst sämst form i ligan och en förlust till kan innebära att laget är under strecket. Örebro brukar trivas mot Jönköping, men en vinst på bortaplan denna säsong skrämmer inte. Örebro ska vara det bättre laget och är en befogad favorit. x2 kan räcka långt här. 

8. IFK Norrköping – Djurgården x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norrköping har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Djurgården har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norrköping har fyra vinster och en förlust på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Djurgården har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Norrköping 5, 9 3 6, 26-24 30 poäng. Djurgården 3, 9 3 6, 32-20 30 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norrköping två vinster och Djurgården har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Norrköping har backen Castegren, mittfältarna Hadenius och Baze och anfallaren Bukva borta. Djurgården har backen Olsson och mittfältaren Sabovic borta.

Båda lagen har värvat in nya spelare men Norrköping har samtidigt förlorat en del ordinarie spelare. Norrköping fick vinna igen efter tre raka utan vinst, men det blev bara 1-0 mot jumbon AFC. Djurgården satsar verkligen på att nå Europa denna säsong och kan komma att snuva andraplatsen av rivalen AIK. Laget antingen vinner eller förlorar just nu och var nära senast att ta poäng mot Malmö. Det brukar bli väldigt mycket mål mellan dessa lag och det känns som om Djurgården har bäst defensiv och därmed blir minifavoriter här. Den som har råd helgarderar. 

9. Varberg – Brommapojkarna 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Varberg har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. BP har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Varberg har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: BP har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Varberg 11, 5 5 8, 30-30 20 poäng. BP 1, 14 1 3, 42-12 43 poäng.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har BP två vinster och tre oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: .

Varberg är starka på hemmaplan, men formen är dålig och nu kommer ligans bästa lag på besök. Varberg ligger precis ovanför strecket och behöver minst en poäng här, för de andra bottenlagen är på gång nu. BP vann igen och höll nollan igen och visade att 0-1 förlusten mot Frej var en engångsföreteelse. Har även fått in nya spelare som gör laget ännu bättre. Tvåan är en bra värdespik till 73%. 

10. Värnamo – Dalkurd 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Värnamo har en vinst och två förluster på de sex senaste. Dalkurd har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Värnamo har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Dalkurd har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Värnamo 9, 6 4 8, 28-26 22 poäng. Dalkurd 2, 12 3 3, 39-13 39 poäng.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: 

Ett Värnamo som sällan vinner sina matcher och inte ens på hemmaplan så vinner laget särskilt ofta. Laget är nu indraget i bottenstriden och måste börja vinna igen, för alla kryss som kommit på slutet kan vara förödande i längden. Dalkurd har ligans bästa form och är även målgladast. Lagets akilleshäl att är att de ofta släpper in mål och på bortaplan så vinner eller förlorar de oftast. Tvåan spikas, men det är en favorit i fara här.

11. Norwich – Sunderland 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har sex raka utan förlust. Sunderland har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sunderland har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Norwich spelade 1-1 borta mot Fulham. Sunderland spelade 1-1 hemma mot Derby.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norwich tre vinster och Sunderland har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Norwich har backarna Toffolo och Klose, mittfältarna Thompson, Pritchard och Lewis och har frågetecken för mittfältaren Jarvis och viktiga anfallaren Oliveira. Sunderland har backen Oviedo, mittfältarna Watmore och McNair och anfallaren Maja och frågetecken för viktiga mittfältaren Cattermole.

Två lag som spelade oavgjort i premiären och som även gick vidare i Ligacupen i veckan. Båda lagen har som målsättning att hamna topp 6. Norwich har lite bättre form än Sunderland och brukar sällan även förlora mot Sunderland. Det som avgör här är att Norwich har gjort mål i över tio raka matcher och att Sunderland bara har hållit nollan i två av de tio senaste. Ettan spikas!

12. Dijon – Monaco 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Dijon har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Monaco har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Dijon har två vinster och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Monaco har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Dijon förlorade mot Marseille med 0-3 på bortaplan. Monaco vann hemma med 3-2 mot Toulouse.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Monaco tre vinster och två oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Dijon har backarna Lautoa och Chafik, mittfältarna Abeid, Sammaritano och Belmonte och anfallaren Tavares borta. Monaco har mittfältaren Boschillia, målvakten Badiashile, anfallarna Traore och Mboula borta och har backarna Traore, Toure och N`Doram.

Dijon åkte på en väntad förlust i premiären borta mot Marseille och det är på hemmaplan laget kommer att ta sina flesta poäng. Lagets försäsong har varit bra och kommer att vara taggade här att möta de regerande mästarna på hemmaplan. Monaco vann en svängig match hemma mot Toulouse, men var i brygga ett bra tag. Formen är dålig och laget störs även av alla transfers rykten på toppspelarna i laget och nyförvärven måste även anpassa sig till lagets taktik. Monaco ska vara det bättre laget helt klart, men det lurar en skräll här och att Monaco är spelad till 78% köper jag inte. 

13. Strasbourg – Lille 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Strasbourg har två vinster och en förlust på de sex senaste. Lille har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Strasbourg har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Lille har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Strasbourg förlorade borta mot Lyon med 0-4. Lille vann hemma med 3-0 mot Nantes.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Strasbourg en vinst och Lille har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Strasbourg har backen Ndour borta. Lille har backarna Soumaoro och Mandyl borta och frågetecken för målvakten Enyeama och mittfältaren Bautheac.

Strasbourg har varit svårslagna under försäsongen men åkte på en 0-4 förlust i premiären mot topplaget Lyon, men det var lite väntat på bortaplan. Laget är nykomlingar är väldigt starka på hemmaplan och kan i början störa de flesta lagen på hemmaplan. Lille vann planenligt hemma mot Nantes i premiären med 3-0 och har en spännande säsong framför sig. Laget har gått mållösa i fyra av de sex senaste bortamatcherna och det gör att det kan vara läge att gardera Lille i detta möte, men är väldigt starka defensivt och det blir nog en målsnål tillställning. Den som har råd helgarderar.

Lycka till, Europatipset drar igång 15:00!

Har ni hunnit testa Mybet?

Mybet bjuder alla nya kunder på 1000kr i välkomstbonus.
Öppna ditt konto här.

Spelförslag Europatipset:

Speltips: 128 raders system
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 14:29
TV: TV-tablå
Stream: Streaming